Omgeving

De omgeving van Jachthaven Kuikhorne

De omgeving van Kuikhorne heeft alles in huis voor een heerlijk verblijf. De jachthaven en het camperpark bevinden zich precies tussen de belangrijkste plaatsen van Noordoost Friesland: Drachten, Dokkum, Kollum en Burgum; Allen goed (met de fiets) bereikbaar en een bezoek waard.

In de natuurgebieden de Houtwiel en it Bûtefjild kunt u prachtige wandelingen maken. Deze liggen beiden ca. 4 km vanaf de jachthaven / camperplaats. Ook op de website van Marrekrite.nl vindt u diverse routes voor een mooie wandeling.

Op het park zelf hebben wij diverse fietsroutes voor u klaar liggen. Geniet van de mooiste routes door de Friese Wouden.  Tip: Fiets langs het water naar de mooie oude stad Dokkum met zijn prachtige gevels, molens  en bolwerken.

Friesland vanaf het water

Friesland staat bekend om zijn water. Huur bij ons een Maril sloep om de prachtige Friese Wouden eens vanaf het water te bekijken. Een absolute aanrader als je in Friesland bent!

Openbaar vervoer

In het dorp De Westereen, op 5 minuten afstand is een NS-station. Binnen 20 minuten bent u in hartje Leeuwarden en binnen 45 minuten in de stad Groningen.

Nog niet uitgekeken? Wij geven u graag tips voor bezienswaardigheden in de omgeving. Op het park hebben wij een uitgebreide map met informatie over uitstapjes.